Czas trwania nauki:
3 lata
Kwalifikacje:
SPC.03. Produkcja wyrobów piekarskich.
Nauczysz się m.in.:
- przygotowywania surowców do produkcji wyrobów piekarskich
- sporządzania półproduktów piekarskich
- dzielenia ciasta i kształtowania kęsów na wyroby piekarskie
- przeprowadzania rozrostu oraz wypieku pieczywa;
- obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji
wyrobów piekarskich.
Będziesz mógł pracować w:
- zakładach piekarskich, cukierniach, zakładach gastronomicznych.
Możesz prowadzić własną piekarnię.
Kierunki Branżowa
- Betoniarz-zbrojarz
- Blacharz samochodowy
- Cukiernik
- Elektromechanik
- Elektromechanik pojazdów samochodowych
- Elektryk
- Fryzjer
- Kelner
- Kucharz
- Lakiernik Samochodowy
- Mechanik pojazdów samochodowych
- Monter sieci i instalacji sanitarnych
- Monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie
- Murarz-tynkarz
- Ogrodnik
- Piekarz
- Sprzedawca
- Stolarz