Czas trwania nauki:
3 lata
Kwalifikacje:
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań.
Nauczysz się m.in.:
- przechowywania żywności
- sporządzania potraw i napojów;
- wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw
i napojów
Będziesz mógł pracować w:
- zakładach usługowych o działalności gastronomicznej (restauracje, kawiarnie, hotelowe zakłady gastronomiczne, bary szybkiej
obsługi, punkty małej gastronomii, jadłodajnie, gospody, zajazdy, szpitale, sanatoria, domy wypoczynkowe, szkoły, przedszkola, internaty, stołówki prowadzone przez zakłady pracy)
- w przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów
spożywczych.
W wyniku zdobytego doświadczenia może awansować na stanowisko szefa kuchni.
Kierunki Branżowa
- Betoniarz-zbrojarz
- Blacharz samochodowy
- Cukiernik
- Elektromechanik
- Elektromechanik pojazdów samochodowych
- Elektryk
- Fryzjer
- Kelner
- Kucharz
- Lakiernik Samochodowy
- Mechanik pojazdów samochodowych
- Monter sieci i instalacji sanitarnych
- Monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie
- Murarz-tynkarz
- Ogrodnik
- Piekarz
- Sprzedawca
- Stolarz